28 Eylül 2007 Cuma

Plajlar

İÇMELER
Marmaris'in ünlü semti İçmeler, plajıyla kalpleri fethediyor. Fazla uzun sayılmayacak bir kumsal şeridi bulunan İçmeler de tatil olanakları ve çeşitli tesisleriyle tercih nedeni. Marmaris merkezden dolmuşla on dakikada ulaşabilirsiniz. Dalgıçlık, su kayağı gibi sporlarla ilgileniyorsanız, İçmeler sizi hemen çekecektir. Marmaris'in içine göre daha sakin ve tehna bir yerdir.İçmeler yeme,içme ve eğlenmek içinde alternatifleri bol bir yerdir.

DALYAN
Dalyan 5 bin yıllık tarihi,bozulmamış doğası ile tam bir doğa harikası. Dalyan'ın en önemli özelliklerinden biride hertarafında adeta fışkıran şifalı kaplıca suları ,ve çamur banyolarıdır. İztuzu Plajı ile deniz keyfi'de Dalyan'ı vazgeçilmez yapanlardandır. İztuzu sahili dünyada nadir bulunan Caretta kaplumbağalarının yumurtlama yerlerinden biridir. Bir tarafı tatlı su diğer tarafı Akdeniz olan bu kumsalın bir benzeri yoktur. Plajın kumları altın renginde deniz ise kristal berraklığındadır. Dalyan deltası kuş gözlemcileri için tam bir cennettirsultaniye kaplıcaları mutlaka görülmelidir. Ekincik koyuda yatçılar için vazgeçilmez uğrak yeridir.

TURUNÇ
Turunç eski adıyla “Loryma Yarımadası” şimdiki adıyla “Bozburun Yarımadası”Marmaris’e otobüs yada tekneyle sadece 30 dakika mesafededir. Çam ağaçlarıyla kaplı dağların civarında bulunan Turunç’un doğal güzelliği sizi şaşkına çevirir. Turunç’ta deniz sabahın ilk ışıklarıyla ışıl ışıl parıldar. Turunç Koyu Ege denizinin en güzel koylarındandır. Dört yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar her katagoride hizmet veren tesislere sahip bu belde mavi yolculuğunda vazgeçilmez mekanlardan biridir.
Güzel koyların yemyeşil ormanların ve dağ köylerinin aralarında geçmiş uygarlıklardan izler bulunmaktadır. Bunların içinde en büyük olanı antik “Amos”kenti harabeleridir.Turunç ileriye dönük hedefleri ve kampanyaları nedeniyle yurt dışında bilinmekte olup ,Mavi Bayrak ile ödüllendirilmiştir.Mavi Bayrak Avrupa Çevre Eğitimi Vakfı tarafından verilen bir ödüldür.

Hiç yorum yok: